Årets siste tur sto på trappene i starten av Desember, en veldig travel tid. Men i en travel tid er det kanskje enda mer viktigere med en timeout. Så jeg hoppet i begynnelsen av desember på flyet og reiste nok en gang til Gdansk. Men denne gangen står det hverken shopping eller by utforsking på planen. Nå er det kun egenpleie og egentid. Jeg skulle teste flere av Polen´s SPA i Pomorskie regionen.

Jeg har over en periode fått testet flere av  Polen´s SPA og gir deg her 4 av de beste i området rund Gdansk.

Mera SPA, Sopot

Sopot er kjent som party prinsessen. Men utenfor sesongen er faktisk Sopot et yndet reisemål for SPA og avslappning. Her finner du lang strand promenade og utenfor den store turistsesongen senker byen pulsen perfekt for deg som vil ha egentid og hvile.

Mara SPA hotell ligger på stranden. Utenfor selve SPA anlegget finner du strand promenaden og det tar deg i underkant av 10 minutter å spasere inn til bykjernen i Sopot.

Mera Spa Sopot

Mera Spa Sopot

Da vi besøkte spa avdelingen en tidlig fredags morgen var det stille og rolig, akkurat slik du ønsker det og vi hadde god plass i både basseng og sauna området. Det ble også tid til en deilig rygg behandling med Polen´s gull – Rav. For oppdaterte behandlinger og priser se HER.

Mera Spa Sopot

Hotellet har en stor SPA avdeling i andre etasje. Og både før og etter kan en slappe av med utsikt til havet i stillerommet.

Stary Browar – Ølspa

En god times kjøring fra Gdansk ligger den lille byen Koscierzyna og her finner du det flotte hotellet Stary Browar  som jeg fikk besøke i 2016. Hotellet ligger i forbindelse med bryggeriet og her tilbyr de øl spa. Kjempe morsomt.

I tillegg til deilig spa og avslappende omgivelser får du også her fantastisk mat

Grand Lubicz, Ustka

Vi kjører godt 2 timer vestover fra Gdansk og kommer til byen Ustka. Som også er en kystby. Lik Sopot kommer det mye folk hit under sommertid. Det er et stort hotell med mange rom. Et flott sted å reise igjennom på dersom du er på veien. Med så kort vei til tyske grensen er det helt naturlig at også en del tyskere kommer hit på ferie.

Her er det booket inn en ansikts massasje. Den varer i en time og er kjempe behagelig. Tomat er hoved ingrediensen. Det skrubbes og knas. Og er deilig avslappende og oppfriskende. Intensive Illumination Tomato facial treatment er navnet om du vil prøve selv.

Hotellet har også en stor basseng og spa avdeling i første etasje.

Dolina Charlotty

20 minutters kjøring fra Ustka finner du Dolina Charlotty. I herlig landlige omgivelser. Og jeg ønsker at vi hadde hatt tid til en hel dag her, iallefall en overnatting. Men dessverre er vi innom kun for noen timer. Men vi rekker å slappe av i SPA avdelingen som er laget i Bali stil. En stor kontrast til hotellet for øvrig som ligner på en fjell chalet.

Det er stille på hotellet under vårt besøk og vi får hele spa avdelingen for oss selv. Etter en liten time i basseng og sauna området er det min tur til en full kroppsmassasje.

Besøket avsluttes med litt stilletid i venterommet, vann og te og til slutt lunch før vi haster videre mot Gdansk igjen.

Sen høst eller for den sags skyld midt desember er en fantastisk tid å ta vare på egen kropp. Som regel er vi alle flinke til å stresse sånn rett før julen setter inn. Meg selv har de travleste månedene rett før jul. Og til tider føler jeg at det er like greit å sette opp en feltseng på jobb i denne perioden. Men som alltid forsøker jeg å ta litt egentid og tidligere år har jeg hatt flere besøk til mange julemarkeder i både inn- og utland. Det er en fantastisk måte å stresse ned og ikke minst få litt julefølesen. Du vet, den du hadde da du var barn!

Men jeg kjenner at et par dager vekk fra hverdagen og med kun egenpleie i tankene er ikke helt feil det heller. Det får en til å senke skuldrene og legge stress bak seg. Polen er en kort reise unna og du får mye SPA for pengene her.

Turen var i samarbeid med Polen.travel, all tekst og bilder er som alltid mine egne.

 

LagreLagre

LagreLagre